Mitä yhtyeet ovat piilottaneet levyilleen takaperin soitettaviksi sanomiksi...


The Beatles: White Album…

Revolution Number Nine lopussa toistetaan yhä uudestaan ja uudestaan Number nine, number nine, number nine (numero 9 numero 9 numero 9), mutta jos tuo kohta soitetaan lopusta alkuun päin, niin saadaankin sanomaksi seuraava: Turn me on, dead man (tee minulle hyvä olo, kuollut mies).

Jos saman levyn toista kohtaa kuunnellaan takaperin, kuullaan suuren ihmisjoukon puheen sorinaa, jonka keskeltä joku huutaa yhtäkkiä kovalla äänellä Get me out! (Päästäkää minut ulos!)


Electric Light Orchestra: Who´s Who in Rock

Christ, you´re the nasty one, you´re infernal. He´s there on the cross and dead (Kristus, sinä olet iljettävä, olet todella inhottava. Kristus on ristillä ja kuollut).

(Kirjoittajan huomautus)
Saatanan valhe on se, että tuon mukaan Jeesus on kuollut, eikä ylösnousemusta ole. (Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista, ja tätä saatana ei ole antanut esille näissä hänen valheissaan, joita on levyillä.)


Pink Floyd: Animals

He makes me to hang on hooks in hight places… we shall raise up and then we shall meke the bugger´s eyes water. (… kirkkailla veitsillä hän virvoittaa minun sieluni. Korkeisiin paikkoihin hän ripustaa minut koukuista roikkumaan. Mutta me saamme vielä sen roiston silmät vuotamaan vettä.) (Roisto on tämän mukaan Jeesus Kristus.)


Pink Floyd: The Wall

Congratulations! You´ve just discovered the secret message. Please send your answer to "Old Pink" in care of the Funny Farm. (Onneksi olkoon! Olet juuri löytänyt salaisen sanoman. Ole hyvä ja lähetä vastauksesi osoitteella "Old Pink" hullujen huone) Sanoma jatkuu… (niin varaat paikkasi toisten kaltaistesi luokse.)


Styx: Paradise Theatre

Move, Satan in our voices (Liiku, saatana meidän ääniemme välityksellä.)


Blue Oyster Coult: You´re Not the One

Furthermore, our gather who art in heaven – Satan (Lisäksi taivaassa oleva isämme – Saatana)


Black Oak Arkansas: The Day When the Electricity Came to Arkansas

Satan, Satana, Satan, he is god, he is god, he is god (Saatana, saatana, saatana, hän on jumala, hän on jumala, hän on jumala)


Black Oak Arkansas: A Child is Coming (Lapsi on tulossa),

mutta kenen lapsi? Se ei selviä levyä oikeinpäin soitettaessa, mutta kun sitä soitetaan takaperin, niin tuleekin sanoma Son of Satan (Saatanan poika)


Eagles: Hotel California

Sanoma oikeinpäin levyä soitettaessa: This could be heaven or hell (tämä voi olla taivas tai helvetti).

Mutta kun kappale soitetaan takaperin, tuleekin sanomaksi Yes, Satan, he organized his own religion… it was delicious… he puts it in a vat and fixed it for his son and gives it away (Niin, saatana on luonut oman uskontonsa… se oli ihmeellistä… hän laittaa sen säiliöön ja korjaa sen pojalleen ja antaa sen pois.)


Led Zeppelin: III

Levyltä löytyy sävelmä Stairway to Heaven (Portaat taivaaseen)

Kappale kertoo naisesta, joka kiipeää portaita pitkin taivaaseen. Siinä kerrotaan, että on olemassa kaksi tietä, joista voi valita. Siinä sanotaan: … you know, sometimes words have two meanings (tiesitkö, että joskus sanoilla on kaksi merkitystä).

Kuuntelemalla takaperin kyseistä sävelmää, kuuntelija saa selville yhden noista merkityksistä. Sanat kertovat yhdestä tiesät. There´s no escaping it… Here´s to my sweet Satan. No other made a path, for it makes me sad, whose power is Satan. (Sitä ei yksinkertaisesti pääse pakoon. Malja ihanalle saatanalleni. Kukaan muu ei ole luonut tietä, se tekee minut surulliseksi, jonka voima on saatana.

Edelleen levyä takaperin kuuntelemalla voidaan David A. Noebelin mukaan kuulla seuraavaa: There was a little child born naked… now I am Satan. I will sing becayse I live with Satan. (Pieni lapsi syntyi alastomana… nyt minä olen saatana. Laulan, koska elän saatanan kanssa.)


Leo Meller: Rock
(1986)