10.5.2003 Sami Mattila, Hanko

MITEN LÖYDÄT TIEN ONNEEN?

Varmistu, että luet oikeaa karttaa

"Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni." (Ps. 119: 105)

Monien ihmisten elämä on vailla suuntaa ja päämäärää. Yrittäessään löytää onnea ihmiset usein etsivät sitä vääristä paikoista ja tuntevat edelleen tyhjyyttä. Tie onneen voidaan löytää Raamatusta. Jumalan Sana näyttää sinulle tien rauhaan, tyytyväisyyteen ja kestävään iloon. Jumala rakastaa sinua ja Hän haluaa, että olet onnellinen. Juuri siksi Hän lähetti Poikansa, että sinusta tulisi eheä ja kokonainen ihminen. Jeesus Kristus sanoi: "Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys" (Joh. 10: 10)


Ymmärrä, että sinä kuljet väärää tietä

"Hän pelasti meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansioista, vaan laupeutensa mukaan…" (Tiit. 3: 5)

Meidän on tajuttava se, ettemme voi itse ansaita pääsyä Jumalan luo. Hyvät teot eivät tuo meille rauhaa Jumalan kanssa. Henkilökohtainen suhde Jumalaan ei perustu tunteisiimme. Jos yrität löytää onnen omin voimin, et koskaan pääse päämäärään. Se, miten hyvänä ihmisenä pidät itseäsi tai miten hyvä yrität olla, ei merkitse mitään. Raamattu sanoo: "Kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla" (Room. 3: 23).


Tee U-käännös

"Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme." (Room. 5: 8)

Heti, kun oivallat, että kuljet väärää tietä omaan hyvyyteesi luottaen, sinun on käännyttävä synnistäsi ja pyydettävä Jumalalta anteeksiantoa. Syntisinä emme voi ansaita emmekä saavuttaa Taivasta. Mutta Jumala haluaa antaa sen meille ilmaisena lahjana Poikansa Jeesuksen Kristuksen kuoleman tähden. "Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalanarmolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room. 6: 23).


On olemassa vain yksi tie,
Joka vie todelliseen onneen

"Jeesus sanoi hänelle: Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." (Joh 14: 6)

Ainoa tie kestävään onneen löytyy oikeasta suhteesta Jumalaan. Tämä voi tapahtua ainoastaan siten, että luotat Hänen Poikaansa, Jeesukseen Kristukseen, omana Pelastajanasi. Usko, että Hän kuoli juuri sinun syntiesi edestä, Hänet haudattiin ja Hän nousi Voittajana haudasta, jotta sinulla olisi iankaikkinen elämä. Tätä uskoa Jumala edellyttää niiltä, jotka tahtovat kodin Taivaassa. "Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman" (Ap. t. 4: 12)


Myönny Jumalan suunnitelmaan elämääsi varten

"Jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu" (Room. 10: 13).

Nyt on aika nöyrtyä Jumalan edessä ja antaa Hänen ottaa haltuunsa sinuun elämäsi johtaminen. Hän rakastaa sinua, ja Hän antoi ainoan Poikansa kuolla sinun syntiesi tähden, että sinä voisit saada anteeksi. Hän tahtoo sinun parastasi ja haluaa olla sinun alituinen seuralaisesti. Jos haluat pyytää Jeesusta Kristusta tulemaan sydämeesi tänään, rukoile tämä yksinkertainen rukous: "Rakas Jeesus, minä ymmärrän, että olen syntinen. Anna minulle syntini anteeksi ja tule asumaan sydämeeni. Auta minua elämään sinua varten joka päivä. Amen."


Aloita kulkusi Kristuksen kanssa

"Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut" (2 Kor. 5: 17)

Onneksi olkoon, olet sisäisesti uusi ihminen! Sillä ei ole merkitystä, kuka olet, missä olet ollut tai mitä olet tehnyt, koska Jumala rakastaa sinua ja Hän on pyyhkinyt pöydän puhtaaksi! Nyt, kun olet tullut uskoon, on erittäin tärkeää, että aloitat uuden elämäsi Jeesuksen kanssa hyvällä lähdöllä:

1. Lue Raamattua. Aloita Johanneksen evankeliumista.
2. Puhu Jumalalle rukouksessa.
3. Etsi hyvä seurakunta, jossa voit oppia enemmän Jumalasta ja tavata toisia uskovia.
4. Kerro toisille, että olet tehnyt päätöksen seurata Jeesusta Kristusta.

Traktaatti Miten löydät tien onneen?

Jos haluat hengellistä luettavaa, ota yhteyttä osoitteella:

Myllykummun Työkeskus ry,
Saarikoskentie 61
29880 LEVÄSJOKI

Takaisin Linkit-sivulle