11. 8. 2003 Esko Halkosaari. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Miksi ei seurata JEESUSTA

Miksi uskovaiset ei seuraa Jeesusta niin kuin apostolisena alkuseurakunnan aikana. Tänäpäivänäkin kyllä uskotaan ja puhutaankin Jeesuksesta jonkin verran, ei kuitenkaan tehdä ja eletä niin kuin Hän sanoi ja opetti. Melkein jokainen haluaa vaan uskoa omalla tavallaan, tai elää, jonkun yhden opinsuunnan elämän mukaisesti, vain olemalla siinä yhteydessä, ei välttämättä edes tehdä sen opetuksen mukaisesti mitä siellä opetetaan, koska näiden opinsuuntien vanhimmat eivät siihen ohjaa, eikä johda. Ilmeisesti heillä ei ole näkyä, eikä silloin ymmärrystä, tai käsitystä miten ja mihin tulisi ohjata, ja johtaa. Vaikka apostolinen seurakunta oppi ja sen tavoite on ihan selkeä, viitoittaen tien siihen päämäärään johon tulisi pyrkiä, sisältäen yksisellitteisesti kaikki tarvittavat opit ja käytännön ohjeet, miten päästä turvallisesti ja oikeaoppisesti eteenpäin sitä päämäärää kohden, joka luvattu on. Johtopäätökseni tästä on että, väkevä on ollut eksytys.

Ollaanko kuin Emmauksen tiellä kulkevat. Puhutaan ja väitellään ja kehutaankin Jeesusta, joka tekee jopa ihmeitä keskuudessamme, vähän joka puolella. Ei kuitenkaan Häntä tunneta, vaikka kulkee keskuudessamme ja on ihan meitä lähellä koko ajan, jopa muistuttelee ja varoittelee, ja valisteleekin koko ajan monella eri tavoilla, ja monienkin kautta, kolkutellen myös kaikkien opinsuuntien oviakin, ei kuitenkaan totuuden puhujaa hyväksytä kuin kuulijan paikalle, koska paljastaisi kaikki vinoutumat ja vääristymät, rakkaudettomuudet ja laiminlyönnit kuin, vääryyksiin mukautumisetkin kunkin opinsuunnan kohdalla.

Ei kuitenkaan kauan näiden päivien jälkeen, kun Hän kirkastaa itsensä omissaan, pyhissään jotka Hän on valinnut siihen osaan. Jo nyt Hänen äänensä kuluu, monien kautta. Se tuttu ääni joka oli myös apostolisena aikana, vaikuttaen yhtenäisyyttä, keskinäistä rakkautta, totuuden julkituomista, keskinäistä huolenpitoa, tuoden valoa ja suolaa ympäristöön, kaiken mädännäisyyden esteeksi. Juuri siksi Laittomuus on ajassamme päässyt valtaan ja rakkaus kylmennyt, kun nämä ovat puuttuneet. Valo on siis himmennyt ja suola menettänyt makunsa. Mutta Jeesuksen tulemuksen askelten ääni kuuluu jo. Maailmalle tuomion äänenä ( katso uutisia ) Kristuksen omille Herätyksen sanomina, ( seuraa keskustelu foorumeja ) että nousisivat ylös ja nostaisivat PÄÄNSÄ. Morsiamenaan itsensä kaunistaen, ettei olisi tahraa eikä ryppyä, heijastaen Kristuksen tuoksua kaikkialle, vetäen muitakin puoleensa / pelastukseen.

Jumalan sanan valossa, ajan merkeistä herätykseen / parannuksen tekoon / yhdistymiseen Kristuksessa / edistymiseen/ siunattuun ja turvattuun tulevaisuuteen Jumalan valtakunnassa, täydellisyydessä, johon olemme kutsutut pyrkimään

Valtakuntansa sanomaa Jeesuksen Kristuksen nimessä, EskoH
==================================================================================
7. 8.2003 Esko Halkosaari

Uskovaiset HUOM ! Kehoitus !

Jeesus Kristus odottaa että alkaisitte Rakastamaan toisianne ja kantamaan huolta toisistanne sekä KOKO Jumalan seurakunnasta, eikä vaan itsestänne ja omasta kuppikunnasta, joka on Kristuksen ruumiin jäsenten yhteyden vastustamista. JEESUS SANOI: "Joka ei ole Hänen kansaan kokoamassa, se on silloin HAJOITTAMASSA, joka ei ole Hänen puolellaan, se on Häntä vastaan". Silloin myös: joka ei ole Hänen seurakuntaansa, (joka on yksi) rakentamassa se on silloin hajottamassa. Yrittäkää nyt ymmärtää että Kristuksen ruumista ei saa jakaa, eikä paloitella, sehän on silloin Hänen ruumiinsa jäsenten hylkimistä ja ns. amputoimista. Sehän on kauhistusten kauhistus, alkaa terveitä jäseniä amputoimaan. Miten sellaista ruumista sitten suosittelet ulkopuolisille, jolta puutuu jalka, tai kädet, tai korvat, tai silmä, tai nenä, tai joku muu jäsen. Jonka kuitenkin kirjoitusten mukaan pitäisi olla, kokonainen ja jopa täydellinen, jossa ei edes tahraa eikä ryppyä ??? Kuulkaa nyt Pyhän Hengen saaneet ja omaavat, joita helluntailaisiksikin sanotaan, jotka olette ja elätte jakautuneena moniin eriseuroihin, ettekä välitä pitää yhteyttä keskenänne, ette ole välittäneet toisistanne, ette silloin myöskään Kristuksesta. " joka ei välitä eikä rakasta veljeään / sisartaan jonka on nähnyt, (ja jossa Kristus asuu), kuinka voitte edes sanoa uskovanne ja rakastavanne Jeesusta jota ette näe", muuta kuin toisissanne ja lähimmäisissänne.

Jeesus Nasaretilaisen nimessä kehotan teitä hajallaan eläviä ns. helluntailaisia, Pyhällä Hengellä täyttyneitä, yhdistymään ja järjestymään paikkakunnittain, paikkakunnan nimellä tunnetuiksi Jumalan seurakunniksi, ja irrottautumaan kaikesta, osallisuudesta ja mukautumisesta, tähän Jumalattomuutta suosivaan ja kasvattavaan yhteiskuntan = Jumalattomien seurakuntaan. " Lähtekää siitä ulos minun kansani, ettette olisi osallisia heidän synteihinsä, ja saisi tekin kärsiä niistä vitsauksista, joita ovat päälleen vetäneet". Puolustaja Pyhä Henki, joka totuuden Henki / Esko H.

===================================================================================
4. 8. 2003 Esko Halkosaari.

KRISTITYILLE SANOMA

Kuule Jumalan kansa, katso ja tutki tilaasi seurakuntana, kuinka olet paloiteltu, jaettu, suuressa hajaannuksen ja luopumuksen, paikallaan polkevassa tilassa. Te julistatte armon evankeliumia, mutta ette itsekään sitä elä todeksi. Te rakennatte kaikenlaisia esteitä Jumalan seurakunnan jäsenten yhtä olemiselle. Te olette hyljänneet ensirakkautenne Kristukseen, silloin kaikkiin Hänen omiinsa. Ettekö ole tutkineet ja koetelleet itseänne, ettekö näe malkaa omassa silmässänne. Ettekö näe kuinka suuresti olette eksyksissä, kuinka olette hylkineet toisianne ja näyttäneet huonoa, hävettävää esimerkkiä ulkopuolella oleville, jotka sitten sen tähden eivät halua tutustua Jumalan sanaan, vaan jääneet odottavalle kannalle, jatkaen tuskaista elämäänsä, kun ei miltään suunnalta tule selvää ääntä ja sanomaa, joka kirkastaisi Kristusta, eli toisi valoa tähän suureen pimeyteen jossa koko maailma tänäkin päivänä elää ja vaikeroi, syntielämän sokaisemina. Teidän Kristuksen seuraajien kutsumukseen kuuluu valona ja suolana oleminen, sisältyy armonehtoihinne. Tässä nykyisessä olotilassa palvelette enemmän paholaista, kuin Jumalaa toisianne ja lähimmäisiänne. Miksi siis olette mielistyneet vääryyteen, miksi olette alkaneet lyömään toisianne, kivittämään totuuden puhujiä hengellisillä kivillä. Miksi kannatte vihaa, ylpeyttä, sekä itsekkyyttä sydämissänne. Tuossa tilassa ette voi olla Kristuksen morsian, seurakunta jossa ei ole tahraa, eikä ryppyä.

Vasta se joukko Kristuksen omia, jotka tekevät parannuksen, kääntyvät nöyrinä Hänen, silloin myös toistensa puoleen, niiden jotka tunnustavat eksymyksensä, ja haluavat palata vanhurskauden suoralle ja puhtaalle, totuuden, oikeuden, armon ja rakkauden pyhälle tielle, vasta se joukko, joka apostoliseksi seurakunnaksi yhtynyt ja alkuseurakunta malliin palautunut, käytännössä toimiva seurakunta, ylös otetaan, = morsian, joka on itsensä kaunistanut.

Jeesus nasaretilaisen nimessä, kehottaen ja muistuttaen, puolustaja Pyhä Henki, joka totuuden Henki / EskoH
.====================================================================================
3.. 8. 2003 Esko Halkosaari

USKONTOJEN JUMALAT

Mitä on uskontojen jumalat, voivatko ne sovittaa ja poistaa ihmisten perisynnit, niin kuin Jeesus Kristus voi, niiltä jotka Häntä tahtovat seurata, kastattamalla itsensä Hänen nimeensä, eli pyhittyä ja puhdistautua perisynnin saastasta, näin saaden uuden puhtaan omantunnon, jonka jälkeen tulee uudeksi luomukseksi, Jumalan temppeliksi johon Jumala itse asettuu pokansa Kristuksen kanssa asumaan Pyhänä Henkenä, näin parannuksen tehnyt, puhdistunut ja pyhittäytynyt pääsee osalliseksi Jumalan Pyhään Henkeen, Kristuksen sovintoveren ansiosta, saaden näin pelkästä armosta pelastua, tulla Jumalan pojaksi tai tyttäreksi, eli JUMALAN lapseksi, tullen myöskin tuntemaan Hänet, totuuden ja oikeuden, armon ja rakkauden lähteen = totuuden = Jumalan = Elämän ruhtinaan = kaikkivaltiaan luojan ja luomakunnan lain ja hengen, joka osoittaa jä määrittää hyvän ja pahan, oikean ja väärän, suoruuden ja kierouden, rakkauden ja vihan, puhtaan ja likaisen. Kristus Jeesus on kaiken totuuden ja oikeuden keskipiste, huippu.

Kaikella täydellisellähän on rajansa, se raja on totuus = Kristus, = täydellinen elämä, jossa ei mitään pahaa eikä väärää. Kristus Jeesus = kaikkivaltias Luomakunnan Herra, jonka kautta koko luomakunta luotu, valmistettu ja ns. pystyssä pysyy ja toimii. Jota kuitenkin ihmiskunta kaikin tavoin pyrkii tuhoamaan, niin kuin toisiaankin / itseäänkin omaksi vahingokseen, Jumalan vastustajan, paholaisen pettäminä. Pahahenki joka käyttää kaikenlaisia uskontojen epäjumalia hyväkseen, eksyttämään totuuden tuntemattomia, etteivät etsisi Pyhää Jumalaa, koko luomakunnan luojaa ja hänen yhteyttänsä / todellista kestävää hyvinvointia ja ikuisesti kantavaa turvallista tulevaisuutta. Joka mahdollista ainoastaan Kristuksen Jeesuksen kautta, Hän on se totuuden ovi, ja vanhurskauden suora tie ja yhteys rakkauteen, = pyhään elämään, = täydellisyyteen, = Pyhän Isän ja pojan valtakuntaan.

"Etsikää siis ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki muukin siinä ohessa teille annetaan / tulee, mitä elämässä ihminen tarvitseekin" . Näin Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä valistaen ja muistuttaen, Puolustaja Pyhä Henki, joka totuuden Henki / Esko =====================================================================================
1. 8. 2003 Esko Halkosaari

RAAMATTU, PALJASTAA

Raamattu paljastaa kaikki pimeyden oppien, ja niiden hedelmien, eli kaiken oikeudettomuuden, pahuuden, petosten, kaupallisten kieroutumien, riistojen ja sortojen, vääryksien, väkivaltojen, sotien, pahoinvoinnin, sairauksien, onnettomuuksien pettymysten, uskottomuuksien, sivistymättömyyden / moraalittomuuden perimmiset syyt, eli sen mistä juontavat, miten päästä niistä eroon, mistä oloittaa, mihin pyrkiä ja millä tavalla. Paljastaa tai selvittää mille perustalle tulee elämä laittaa, kuinka rakentaa, kuinka valvoa että tulee tehtyä oikein, oikeita vallintoja ja ratkaisuja, niin ettei tule takaiskuja, vaan että, kaikki siunaus ja varjelus seuraa ja pysyy mukana. Osoittaa tien täydellisyyteen todelliseen hyvinvointiin, ja kestävään turvalliseen tulevaisuuteen rakkauden raameissa. = Raamatun uusitestamentti käytännössä. = Kristuksen oppi ja valtakunta. Kaikki tämä ollut avoimena edessämme, ja tarjolla jo lähes 2000 vuotta. Mutta ihminen kun on tunnetusti hidas hyvään ja nopea pahaan. Siksi edelleen tässä, pahuudessa elää, monet jopa viihtyvät. Terv. vähäinen Kristuksen Jeesuksen seuraaja, Esko H.

====================================================================================29. 7. 2003 Esko Halkosaari

ETSIKÄÄ ensin Jumalan

Kaikkivaltias sanoi: Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa. Tarkoitti sillä että, sitten vasta kaikki tarpeellinen siinä ohessa ihmisille annetaan, mikä tarpeellista on, kaiken hyvinvoinnin ja turvallisuuden takeeksi. Kaikki etsimiseen ja löytämiseen tarvittavat ohjeet ja opit, Hän ilmoitti opetuslapsilleen / Raamatun uudentestamentin kirjoituksiin, jossa ne ovat tänäkin päivänä kaikkien luettavissa / tutkittavissa sekä käyttöön otettavissa, kaikille halukkaille. Kaikkien niiden puolesta jotka tahtovat alkaa noudattamaan niitä ohjeita ja oppeja, Hän, ylös noussut vapahtaja antautui ristille uhratakseen itsensä täysin viattomana ja synnittömänä, sovittaakseen niiden rikokset jotka tahtovat palata, totuuden ja oikeuden puhtaalle ja suoralle elämän tielle. Antoi näin mahdollisuuden aloittaa, ihan uusi elämä puhtaalta pohjalta, vailla valheiden ja vääryyksien ym. rikosten = syntien taakkoja. Siitä alkaa sitten se tervehdyttävä vaikutus jokaisen ihmisen kohdalla joka vain tahtoo, ja niin alkaa ojentautumaan, noudattamalla näitä uusia elämän ohjeita ja oppeja, joissa ei ole sijaa valheelle, eikä minkäänlaiselle vääryydelle, ei myskään itsekkyydelle. Ja jossa itse Jumala on huolenpitäjänä, siunaten ja varjellen jokaista kulkijaa, joka näissä rakkauden raameissa tahtoo olla ja palvella, myöskin itse kaiken saaden, se on, elämän ja yltäkylläisyyden.

"Etsikää niin löydätte, anokaa niin teille annetaan, kolkuttakaa niin teille avataan" (Raamattu)

Jeesus Nasaretilaisen nimessä muistuttaen, totuuden Pyhässä hengessä, Esko ====================================================================================
28. 7. 2003 Esko Halkosaari

Tahtooko kukaan PELASTUA !

Mistäkö ? No suoraan sanoen ikuiselta kadotukselta = helvetiltä. Johon tämä koko maailma on lujaa vauhtia menossa, ihmiskuntaa johdetaan ja ohjataan surmaamaan toisiansa, tuhoamaan ja turmelemaan elinmahdollisuuksiaan, ympäristöään, toisiaan, ja myös itseään. Jopa ihmisten itse valitsemien ja valtuuttamien hallitsijoidensa toimesta. Eikä kukaan muka näe mitään hälyttävää tai epänormaalia, ei siis mitään epäilyttävää, joka pysäyttäisi edes vähän miettimään ja tutkimaan, mistä tässä nykyisessä maailman menossa on kysymys. Miksi noita sotia ja pahoja onnettomuuksia, nälänhätiä, sairauksia, väkivalta, röyhkeätä riistoa, vääryyksiä, petoksia / ristiriitaisuuksia, tappamisia, ryöstöjä, varastamisia, turvattomuutta, avioeroja / lasten heitteillejättöjä ym. on niin valtavasti, lisäksi kaikki muu henkinen pahoinvointi, tressit, tuskat, yksinäisyydet. Eikö kukaan yhtään ihmettele miksi elämä tässä maailmassa on suurelle enemmistöllä niin vaikeaa ja raskasta. Eikö kukaan ole kiinnostunut tasapuolisesta hyvinvoinnista ja varmasta yksinkertaisesta turvallisesta tulevaisuudesta. "Totuuden henki, johda sinä meitä, etsiessämme valkeuden tietä".

Vaikka kaikki kyseiseen hyvinvointiin ja turvalliseen tulevaisuuteen tarvittavat opit ja ohjeet ovat olleet tarjolla jo lähes 2000 vuotta. =Jeesuksen Kristuksen oppi ! = Jumalan valtakunnan hyvä sanoma. Pyhässä vanhurskaassa nimessään muistuttaen, Esko H.
====================================================================================
28. 7. 2003 Esko Halkosaari

Kristillisen elämän näyttö ?

Miten voi odottaa että ihmiset kiinnostuvat uskon asioista, kun ei juuri näe eikä kuule kuin kielteistä, riitaisuutta, eriseuraisuutta, toisiensa lyömistä opillisilla kepeillä. Myös samalla tavalla tähän laittomuutta harjoittavaan Luterilaiseen yhteiskuntaan kuulumalla. Kristillisyyttä tunnustavatkaan ei juuri millään tavalla varoita, eikä valista, eikä osoita toista tietä, sitä totuuden / vanhurskauden suoraa ja siunattua elämän tietä, kulkien itse edellä. näyttäen elävällä elämällään käytännössä, mikä on oikein ja hyväksi kaikille, mikä tuo todellista hyvinvointia ja turvallisuutta, keskinäistä rakkautta, huolenpitoa, terveyttä, oikeudenmukaisuutta, myös kaikille työtä ja kohtuullisen tasa-vertaisen toimeentulon.

Mikään ei oikein osoita tänä päivänä että, Jumalasta puhuvat Jeesukseen uskovat olisivat sen kummempia kuin maalliset ihmisetkään, Jopa Kristillisten nimen muutto, kristillisestä liitosta, demokraateiksi, vei uskottavuuden kristittyjen, eli uskovaisten kansan edustajiin / kaikkiin kristittyihin. Jotka kyllä siihenkin asti olivat harjoittaneet ja hoitaneet yhteisiä asioitamme, vain maailmallisten oppien mukaisesti, näin vesittäen sitä, johon Jumala on kristityt kutsunut, totuuden julkituomiseen, vanhurskauden sanan saattajiksi, Jumalan valtakunnan, hyvän sanoman julistajiksi, oikeuden tekijöiksi, pimeyden kätköjen paljastajiksi, puhumalla / tekemällä oikein, hyvinvointia ja turvallisuutta tuottavasti Jumalan sanan ehdoilla ja opin mukaisesti, siihenhän ei muuta tietä olekaan. Rakkaudesta totuuteen, Esko H

====================================================================================
28. 7. 2003 Esko Halkosaari

JUMALAN valtakunan etsimistä ?

Onko Jumalan valtakunnan etsiminen lopetettu hengellisen kasvupaikan löytymisen yhteydessä, joka on vasta alku, eli pääseminen siihen asemaan että on mahdollista päästä tutustumaan, keskustelemaan, kyselemään, jotain oppimaankin, saamaan matkaevästä, Jumalan VALTAKUNNAN etsimiseen, jota Isämeidän rukouksessa päivittäin rukouksessa anomme. Useimpien kohdalla tuo etsiminen näyttää pysähtyneen, on ilmeisesti löydetty joku pieni pysähdys, tai levähdypaikka, jossa tarkoitus olisi tutkia, onko suunta oikea. Vaikuttaa kuitenkin siltä että tämä kyseinen pysähdyspaikka, onkin imaissut kulkijan tähän lepotilaan, tuntunut varmaan että tässähän on ihan kiva olla, kun tähän on muitakin pysähtynyt, tässähän on ihan kiva seurutella ja keskustella kaikenlaisista viihdyttävistä asoista.

Niin on sitten käynyt että, on ikäänkuin unohdettu että piti mennä eteenpäin. Serustelu ja viihdyttely oli täyttänyt sydämmen, peittänyt sydämmen silmiltä sen päämäärä näyn, johon piti pyrkiä, eli sinne Jumalan valtakunta tilaan, vaikka olemme armosta pelasttut ja kutsutut, jopa armoitetut Jumalan valtakunnan työntekijöiksi, apostoleiksi, profeetoiksi, opettajiksi / paimeniksi, työn ja toiminnan johtajiksi, rakentamaan sille apostolien ja profeettain perustukselle, jossa omistaja on Kristus Jeesus ja pyhä Isämme. Olemme siis tämän kyseisen valtakunnan jäseniä Kristuksessa joka on päämme. Olemme siis valtakuntalaisia, emme kuitenkaan ole vieläkään valtakunta, niin kauan kuin olemme hajallaan jakautunenina, paloiteltuna. Vasta yhdistymällä Kristukseen ja Kristuksessa. meistä voi tulla myös valtakunta. oikea valtakuntahan tarkoittaa yhtenäisyyttä, yhtäolemistä, yhteiseksi hyväksi, Jumalan ehdoilla elämistä.

Maailmassa on kuitenkin pääasiassa valtakuntia jotka tuhoavat itseään ja myös muita valtakuntia, koska ovat väärällä perustuksella, ovat laittomuudentekijöiden hallinnassa, niinkuin Suomi valtakuntakin on, johon myös uskovat vielä tänä päivänä lukeutuu, ollen ja eläen mukautuneena näihin laittomuuden tekijöihin, eli jumalattomien valtakuntaan. vaikka ovat uloskutsutut, eivät kuitenkaan vieläkään ole sitä uskoneet, monista. Jeeuksen nimessä annettuista kehoituksista huolimatta, niin kuin vielä tämäkin on.

Jeesus Nasaretilaisen nimessä muistuttaen, puolustaja Pyhä Henki, joka totuuden Henki / Esko H.
====================================================================================
25. 7. 2003 Esko Halkosaari

NUKKUUKO KRISTITYT

Tämän päivän kristillisyys pahasti eksyksissä, totuuden ja oikeuden valo jota Jeesus edusti rakkauden raameissa on täysin pimentynyt, Kristityillä ei näytä olevan minkään laista lääkettä tämän päivän pahoinvoiniin, ja laittomuuden harjoittamisen vaihtoehtoa, niin että olisivat osoittamassa oikeaa tietä ITSE EDELLÄ KULKIEN, varoittaen ja nuhdellenkin vääryydessä eläviä ja sitä tekeviä sekä siihen mukautujia. Mitä hyödyttää vain puhua Jesuksesta kristuksesta, ja pelkästään uskoa, jos teot puutuu, ja elämä osoittaa aivan muuta, kuin Kristuksen opin noudattamista, Kristuksen seuraamista = apostolinen seurakunta oppi ja elämä käytännössä. Josta vielä tänäkään päivänä ei merkkiäkään, pelkää uskonnollista vääntöä ja riitasuutta, palvelijoiden lyödessä toisiaan sanan nyrkillä päin kasvoja, jotka todellisuudessa kohdistuvat itse Kristukseen.

Katsokaa nyt tarkaan, tutkikaa nyt oikein tosissanne, mitä te toisillenne teette, ja ettekö tiedä että laiminlyönti koskee rajuimmin, koska kohdistuu niin valtavan moniin, niin Kristuksen ruumiin jäseniin kuin lähimmäisiinkin, maailman ääriin asti. Miksi vielä nukutte vaikka herätys kellot on soinut jo pitkään. Nouskaa ylös ja nostakaa päänne, joka on Kristus, koroittakaa Häntä, älkää hengellisiä lahkohenkisiä koteja, eli kasvatus paikkojanne. Etsikää yhdessä Jumalan valtakuntaa. pyrkikää täydellisyyteen. kasvakaa nöyryydessä yksimielisyyteen, Täydellisyyteen on vain yksi tie, se totuuden / vanhurskauden suora tie, jonka Herramme Jeesus viitoitti, ja asettui itse ovimieheksi.

Jeesuksen Kristuksen nimessä muistuttaen, puolustaja Pyhä Henki, joka totuuden Henki / Esko
-------------------------------------------------------------------------

Klikkaa kohtaa, EDELLINEN