Netmission. Kirjoittaja Viesti ReijoR Paikkakunta: Kokkola Lähetetty: Per Tam 03, 2003 13:06

Viestin aihe: -------------------------Että he olisivat yhtä----------------------------------

Uusi kirja aiheesta Kaupassamme http://www.kauppa.netmission.fi

Mitä tehdä, kun seurakunnan yhteys särkyy?

"Ihmissuhteiden murha" on termi, joka kuvailee hyvin sitä, mitä tapahtuu seurakunnan jakaantuessa. Hyvistä ystävistä tulee paatuneita vihollisia, epäluulo syrjäyttää luottamuksen ja rukouksen tilalle tulee ilkeämielinen juoruilu. Hajaannus leviää sairauden tavoin ja turmelee sisältä käsin koko Kristuksen ruumista.

Miksi siedämme keskuudessamme tätä pahan jakavaa vaikutusta? Sillä ei ole raamatullista oikeutusta; kukaan Uuden testamentin apostoleista ei koskaan hyväksynyt jakautumista uudestisyntyneiden kristittyjen välillä. Itse asiassa Jumala tuomitsee Raamatussa seurakuntien jakaantumisen ja hajaannuksen.

Francis Frangipane julistaa, että on aika katkaista tämä seurakunnan yllä oleva kirous. Hän ei vain paljasta jakautumisiin liittyvää eksytystä vaan johtaa meidät parantumiseen ja siitä eteenpäin – paikalle, jossa voimme todella omistaa Jeesuksen Kristuksen "loukkaantumattoman" sydämen.

Miten tämä kirja on syntynyt

Tämän kirjan kirjoittaminen seurakuntien jakautumisista on ollut lannistava tehtävä. Aiheesta on ehkä kirjoitettu muitakin kirjoja, mutta en ole löytänyt ainoatakaan. Voidakseni asettaa kirjaan tulevat asiat paremmin tärkeysjärjestykseen pyysin viikoittaisen, sähköpostitse lähetettävän opetuskirjeemme vastaanottajia kommentoimaan ensimmäistä lukua, jonka lähetimme yhtenä viikoittaisena sanomana. Useimmat saamistani vastauksista olivat kiihkeitä ja sydäntäsärkeviä.

Noin 60 % vastanneista kertoi kokevansa syvää ja jatkuvaa surua sen seurauksena, mitä he olivat käyneet läpi seurakuntansa jakautuessa. Heistä 25 % kirjoitti pitkiä ja koskettavia vastauksia, suurin osa kuvaillen sitä, miten heidän seurakunnassaan ollut tyytymättömien ihmisten ryhmä jakoi kahtia ennen rakkautta täynnä olleen seurakunnan. Jotkut näistä kirjeistä olivat niin tuskallisia, että ne nostattivat kyyneleet silmiini. Yleisin adjektiivi, jota tämä ryhmä käytti kuvaamaan kokemustaan, oli "tuhoisa".

Monet kirjoittaneista sanoivat käyneensä läpi useamman kuin yhden jakautumisen. Toiset olivat lapsia jakautumisen tapahtuessa ja nyt aikuistuttuaan kuvailivat sitä, miten vaikeaa heidän oli palata takaisin kristillisyyden pariin. Noin kymmenen prosenttia oli kyynisiä ja kriittisiä. He olivat huolestuneita siitä, että tämä saattaisi olla jälleen uusi kirja, joka oikeuttaisi sen, mitä he kutsuivat "auktoriteetin väärinkäytöksi". He kertoivat seurakuntansa jakautuneen pastorin synnin seurauksena. He valittivat myös sitä, että joissakin itsenäisissä seurakunnissa ilmenevän vastuuvelvollisuuden puutteen seurauksena pastorit olivat tulleet niin hallitseviksi, että ainoa mahdollinen "hengellinen" tapa toimia oli kapina ja uuden seurakunnan perustaminen. Muutamat tämän ryhmän kirjoittajista lainasivat protestanttisia uskonpuhdistajia kokien, että kristikunnan tuottamat suurimmat kristityt olivat niitä, jotka nousivat vastustamaan jumalattomia johtajia.

Lisäksi jotkut ihmiset kuvailivat hyvin monimutkaisia tilanteita, jotka olivat johtaneet heidän seurakuntansa jakautumiseen. Toiset halusivat vain tietää, miten parantua, koska jakautumisen aiheuttamat haavat olivat yhä avoimina heidän sydämissään.

Mikään kirja ei voi tietenkään vastata kaikkiin näihin kysymyksiin. Olen pyrkinyt käsittelemään vain yleisimpiä tilanteita: jakautumisia, jotka ovat seurausta apulaispastorin tai ylistyksenjohtajan kunnianhimosta, sekä jakautumisia, joissa pastori itse jakaa seurakunnan tai lankeaa vakavaan syntiin. Tavoitteenani on auttaa sekä pastoreita että seurakuntalaisia parantumaan. Tahdon myös asettaa joitakin suuntaviivoja, "Jumalan valtakunnan käyttäytymisnormeja", jotta voisimme välttää tämänkaltaisia kärsimyksiä tulevaisuudessa.

Jotkut ehkä pelkäävät, että haluan yhdistää kaikki, jotka kutsuvat itseään kristityiksi. Heitä haluaisin muistuttaa siitä, että esitän vetoomukseni uudestisyntyneelle seurakunnalle. Lukijani ovat pääsääntöisesti ihmisiä, jotka haluavat tulla enemmän Kristuksen kaltaisiksi. Jos luet tätä, mutta et halua tulla Jeesuksen kaltaiseksi, et luultavasti jatka lukemista kovinkaan pitkään.

Hinta vain 14,5 euroa + pk 1 euro
-----------------------------------------------------

Jeesuksen Kristuksen oppi on koko Raamattu käytännössä! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Takaisin Linkit sivulle