Täyttääksemme sen, mikä vielä
puuttuu ahdistuksista

"Minä iloitsen kärsiessäni teidän tähtenne" (Kol. 1: 24), todistaa apostoli Paavali. Hän tietää saavansa "täydentää ja täyttää" kärsimyksillään sen, "mikä vielä puuttuu Kristuksen ahdistuksista" Hänen ruumiinsa, seurakunnan hyväksi. Tietoisuus siitä, että hänen kärsimyksillänsä on suuri vaikutus seurakunnassa, on hänen ilonsa. Paavali saa kärsimyksillään olla auttamassa Jumalan pelastussuunnitelman toteutumista. Siihen kätkeytyy jotain valtavaa. Hänet on otettu mukaan Jumalan suuriin suunnitelmiin, jotka koskevat Jeesuksen seurakuntaa. Kuinka käsittämätön tehtävä syntisille ihmislapsille! Meidän kärsimyksemme Jeesuksen nimen tähden saa olla vaikuttamassa jotain niin suurta! Tämän tieäminen - ja ajatteleminen - auttaa meitä, kun olemme vainon ajassa.

Emme kärsi ainoastaan ahdistuksia, jotka on annettu osaksemme, jotka meidän yksinkertaisesti täytyy kestää ja joissa meidän on pysyttävä lujina sanomalla "kyllä, Isä". Ei, me kärsimme jonkin tähden, Kristuksen ja Hänen seurakuntansa tähden. Jeesus, Jumalan Kartisa, antoi itsensä uhriksi täyttääkseen Jumalan ihmeellisen pelastussuunnitelman seurakunnan ja myöhemmin koko luomakunnan ja kaikkien kansojen kohdalla. Kärsimyksillämme autamme osaltamme näiden Jumalan iankaikkisten suunnitelmien toteutumista. Kärsiessämme saamme olla täyttämässä sitä, mikä vielä puuttuu ahdistuksista seurakunnan, Karitsan morsiamen hyväksi, ja siten joudutamme Jeesuksen tuloa.

Elämme lopun ajassa. Hänen takaisintulonsa suuri päivä on hyvin lähellä. Silloin ensimmäiseksi Jumalan pelastussuunnitelma saavuttaa päämääränsä Hänen seurakuntansa, Karitsan morsiamen kohdalla. Lopun ajan kristittyjen vainoilla on siis erityknen merkityksensä: kärsimysten määrän on viimeistä myöten tultava täyteen. Silloin on Karitsan morsian lukumäärältään ja olemukseltaan tullut täydelliseksi. Kaivaten odottavat taivaassa ne, jotka ovat voittaneet, tätä täyttymyksen hetkeä ja sitten meidän kärsimyksiämme. Karitsan häitä varmasti jo valmistellaan - ja morsianta odotetaan. Myös meidän kärsiymisemme saavat auttaa siinä, että nämä valtavat tapahtumat toteutuvat. Koko pelastushistoria saavuttaa päämääränsä, mikä merkitsee sanomatonta kirkkautta ja iloa. Tämä on aikamme marttyyrien kärsimysten palkka ja se antaa heille voimaa kestää lujina. Sillä kun Karitsan häät alkavat, joutuvat lopultakin kaikki tämän maailman valtakunnat Herran hallintaan.

Mikä erityinen valinta, että meidät katsotaan arvollisiksi kärsimään Jeesuksen kanssa. Mikä armo ja kunnia! Jeesus on antanut Golgatalla täydellisen uhrin ja lunastanut siten koko maailman. Nyt Hän odottaa nöyryydessään, että Hänen ruumiinsa jäsenet kärsivät Hänen kanssaan ja Hänen tähtensä. He saavat kärsimyksillään antaa oman lisänsä siihen, että Hänen pelastussuunnitelmansa koko ihmiskunnan ja maailmankaikkeuden kohdalla toteutuu lopullisesti.

Niin suuri valta kätkeytyy siis kärsimykseen. Se tuo sanomattoman hedelmän, päättyen voittoon, kirkkauteen ja ylösnousemukseen!

Tämä tieto vahvistaa meitä tulevan vainon aikana antamaan henkemme alttiiksi Jeesuksen tähden. Kärsimykset tuovat suuren siunauksen toisille, niin kuin apostoli Paavali sanoo: "Siitä syystä minä kärsin kaikkien valittujen tähden, että hekin saavuttaisivat pelastuksen, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, ynnä iankaikkisen kirkkauden." (2 Tim. 2: 10)

Tulevissa vainoissa saamme siis kärsiä seurakuntamme, piirimme, tämän tai tuon ihmisen tähden, että hän pelastuisi, oppisi voittamaan ja saavuttaisi täyden kypsyyden Kristuksessa. Niin suuri vaikutus on vainon aikojen kärsiymksillä muihin ihmisiin nähden.

Lähde: M. Basilea Schlink: Vainojen kynnyksellä

Näillä sanoilla lisäten muistusta vielä:

Tulessa kulta puhdistetaan. Vain sen kautta kirkkaus saa sijaa, vasta sen jälkseen puhdasta, jaloa, ARVOKASTA. Samoin myöskin timantit hiotaan kovan käsittelyn myötä ja niin niistä tulee täydellisiä.


Takaisin Linkit-sivulle