Mistä elämä alkaa???

Elämä on lyhyt, kuolema on varma ja ikuisuus on pitkä. Me tulimme tähän maailmaan ilman mitään, emmekä voi ottaa mitään mukaamme täältä lähtiessämme. Ihmiset tuntuvat valmistautuvan elämään maan päällä ikään kuin he eläisivät täällä ikuisesti. Usein valmistaudumme vähän tai emme ollenkaan haudantakaiseen elämään. Kuolema ei ole harppaus tuntemattomaan. Raamatussa Jumala on kertonut meille kaiken, minkä meidän tarvitsee tietää kuolemasta. Jokainen on olemassa ikuisesti jossakin. Joka kerta kun rakastamamme ihminen otetaan meiltä pois, meitä muistutetaan siitä kylmästä tosiasiasta, että meidänkin vuoromme tulee. Kuolemaa ei voi välttää, mutta siihen voi valmistautua. "Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio" (Heb. 9:27). Jotkut saattavat kohdata kuoleman rohkeasti, mutta sitä seuraava tuomio on se, joka huolestuttaa meitä. Paholaisella on tuhansia tapoja vaikuttaa siihen, ettemme huolehtisi näistä asioista, mutta meidän on kohdattava tosiasiat. Jumalan lopullinen tuomio on väistämätön. Useimmat ihmiset kuolevat valmistautumattomina seisomaan Jumalan edessä. Jeesus kehotti fariseuksia katumaan, etteivät he kuolisi synneissään. Hän tarkoitti, että he ovat täysin vastuussa synneistään, kun he seisovat Jumalan edessä. Tämä ei ole lohdullinen ajatus, koska Jumala tuomitsee ihmiset täydellisen vanhurskautensa mukaan. Yksikin synti tekee ihmisen kelpaamattomaksi taivaaseen.

Ihminen tarvitsee Vapahtajan. Synti ansaitsee kuoleman. Me olemme kaikki tehneet syntiä. Olemme kaikki syyllisiä. Mutta Jeesus maksoi rangaistuksen meidän puolestamme. Jeesuksen kuoleminen oli ainoa tapa, jolla voimme pelastua. Synti voidaan maksaa vain kuolemalla. Jeesus maksoi hinnan synneistämme vuodattaessaan verensä ja kuollessaan. Oletko huolestunut ajatellessasi kuolemaasi? Käänny siinä tapauksessa Hänen puoleensa, joka tuo takaisin kuolleet. Jeesus näytti voimansa herättämällä kuolleita, kun Hän oli maan päällä ja nousemalla itse kuolleista. Hän saattoi sanoa: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut" (Joh. 11:25). Kun ihminen uskoo Kristukseen, hänelle annetaan elämä, joka ei koskaan lopu, vaikka hänen ruumiinsa kuoleekin. Fyysinen kuolema on sielun ero ruumiista. Hengellinen kuolema on ikuinen ero Jumalasta. "Älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä [Jumalaa], joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin" (Matt. 10:28).

Olisitko hämmästynyt, jos saisit tietää, että sinun kuolemasi päivä ja tunti on jo lujasti lyöty lukkoon? Se on. Jumala tietää sen. Me emme. Sinä et voi lisätä yhtäkään minuuttia elämääsi. Kuolemasi hetki lähestyy jatkuvasti. Voit sysätä asian syrjään, mutta sinun hetkesi lähestyy kaiken aikaa.

On vain yksi tapa valmistautua kuolemaan: kadu syntejäsi ja usko Kristukseen ikuisen pelastuksen antajana. Jos joku näyttäisi, kuinka voit varmasti saada voiton kuolemasta, mutta se vaatisi jonkin hyvin vaikean asian tekemistä, niin tekisitkö sen? Useimmat ihmiset maksaisivat minkä hinnan tahansa ollakseen varmoja taivaspaikastaan. Miten paljon ennemmin meidän pitäisi olla halukkaita tekemään jotakin helppoa! Jumala uhrasi ainoan Poikansa, joka kuoli meidän sijastamme, ettei yksikään, joka uskoo Häneen hukkuisi, vaan että hänellä olisi iankaikkinen elämä. Vain Hän, joka voitti kuoleman ja elää ikuisesti, voi vakuuttaa meidät iankaikkisesta elämästä. "Kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta" (Heb. 2:3)?

Saatat sanoa, ettet pelkää kuolla, mutta kuoleman hetki on totuuden hetki. Olen ollut taistelukentällä ja nähnyt miehiä kauhu silmissään. Et voi elää ilman Jumalaa ja kuolla rauhassa. Jonakin päivänä, ehkä aikaisemmin kuin odotatkaan, jätät tämän maailman ja kaiken vaivalla ansaitsemasi omaisuuden taaksesi. Sitä seuraa tapahtumasarja, joka ei ole sinun hallinnassasi. Jos odotat kuolemaasi saakka saadaksesi selville minne joudut, niin on jo liian myöhäistä. Varmistaudu siitä, että valmistaudut tulevaisuuteesi nyt, kun vielä voit tehdä jotakin asian hyväksi. Vain todella Kristukseen uskovat voivat nukkua pois rauhassa.

jos olet tosissasi siitä, että haluat pelastua synneistäsi, Raamattu sanoo: "Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu" (Room. 10: 13). Voit huutaa avuksi Jeesuksen nimeä ja Hän pelastaa sinut nyt. Jos näin teet, pidä yhteyttä.

Traktaatti Elämä johtaa tähän

Takaisin linkit-sivulle