Muistutus sanomasta. RV:sa 27. 10. 99. / 23. 5. 2003 / Esko H.

 

HARRASTUKSISTA - HERÄTYKSEEN !

Näen seuraavat neljä asiaa EHDOTTOMAN välttämättöminä tämän päivän seurakunnassa seurakunnissa.

REALISMI. Tämä merkitsee seurakunnan HERÄÄMISTÄ TODELLISUUDENTAJUISUUTEEN, Asioiden katsomista niitä kaunistelematta. Missä seurakunta näkee herätyksen saavutettavissa olevaksi tavoitteekseen, siellä seurakunta ensimmäisenä johtopäätöksenään tunnustaa, että jokin sen elämässä on kadoksissa. Nykyaikaisen herätyksen isähahmon kunnioitettu Charles Finney sanoi että ensimmäisenä askeleena herätykseen seurakunta saa uudistuneen synnin ja parannuksenteon tunnun, SEURAKUNTA TUNNUSTAA VAJONNEENSA ALAS LUOPUMUKSEN TILAAN JA PALAA LUOPUMUKSESTA. SEURAKUNTA MUUTTUU.

RUKOUS. Herran herättämän seurakunnan valtaa lisääntyvä hengellinen nälkä. Seurakunta rukoilee enemmän kuin koskaan aiemmin. Se haluaa nähdä herätyksen syvenevän ja laajenevan. Se haluaa nähdä paikkakuntansa ja synnyinmaansa heräävän näkemään Jumalan todellisuuden. Kaiken toiminnan vetovoimaksi tulee Jeesus. Hän on keskipiste palvonnassa, saarnassa, palvelussa (teoissa). Muita supertähtiä ei ole. ( joita nöyristellään, palvellaan ja ylistetään )!

RAKKAUS. Herätyksessä elävä seurakunta on palannut ENSIMMÄISEEN RAKKAUTEEN ja elää Jeesukselle täysin antautuneena. Se elää ilmitulessa Jumalaa varten. (Jumalalle ja lähimmäisille) Se vaeltaa Hengessä. Lihallinen mieli, sormella osoittelu ja katkera kielenkäyttö ovat kärsineet häviön. Synnin hallintavallasta vapautettuna seurakunta syttyy intohimoon tuoda (voittaa) kadotetut ihmiset Kristuksen luo ( Hänen seurakuntayhteyteensä = Jumalan valtakunnan). Seurakunta kääntää evankeliset kasvonsa maailmalle ja syleilee syntisiä Kristuksen rakkaudella.

RAAMATTU-USKOLLISUUS. Elävä, herännyt seurakunta on merkki maailmalle myös Raamattu-uskollisuudestaan. Aika, jolloin seurakunta eli voimattomuudessa ja teki kompromisseja Raamatun perustotuuksista, on takana (jää taakse). Maailmassa missä todelliset kriisit, hullut huvitukset, hillittömät himot, verinen väkivalta, moraalin ja henkisen (puolen) RAPPIO on valtasivat kansat, Elävä seurakunta pitää kiinni Jumalan sanasta ja nostaa sen Jumalallisena majakkavalona pelastuksen merkiksi kaikille. Iankaikkisesta (armon ja totuuden / pelastuksen) evankeliumista kiinni pitävä seurakunta on Jumalan instrumentti (pasuuna). Hänen välikappaleensa maailman pelastamiseksi.

Kolumni Harrastuksesta herätykseen, Ristin Voitto 27. 10. 1999 Toivo Haapala
Huom. Lyhennetty. ja (Suluissa olevat muistuttajan)

Jos Jumalan henki puhuttelee ja kutsuu ja Henkesi yhtyy tähän sanomaan, ilmoita siitä kotisivlla olevaan sähköposti osoitteeseen, yhteystiedoin, tai sivun pitäjien tavallisiin postiosoitteisiin joita sillä näet. Sami M, ja Esko H. Terveisin

Takaisin Linkit-sivulle