9.5.2003, Sami Mattila, Hanko

Herra on hyvä paimen

"Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti." (Psalmi 23)


Televisio-paimen

Televisio on minun paimeneni. Minulta puuttuu kaikki hengellinen.

Mukavassa nojatuolissa TV saattaa minut lepäämään illat pitkät. En voi tehdä mitään sieluni autuuden hyväksi, koska se vie kaiken vapaa-aikani.

Televisio estää minua tekemästä velvollisuuttani kristittynä, koska se tuo niin paljon kiehtovaa ohjelmaa, jota en voi olla katselematta. Se suuntaa mieleni ja ajatukseni tämän maailman asioihin ja estää minua rukoilemasta ja tutkimasta Jumalan Sanaa. Se pitää minut kaukana Jumalan huoneesta ja pyhien seurakunnasta.

Vaikka eläisin satavuotiaaksi, tahtoisin aina viihtyä katselemassa TV:tä. Niin kauan kuin elän, katson sitä, sillä se on aina lähellä sydäntäni. Sen ääni ja kuvat viihdyttävät minua jatkuvasti, aina vanhuuteen asti. Se ruokkii runsaasti minun lihallista mieltäni ja kattaa viettelysten pöydän minun eteeni. Se täyttää minun sieluni ja mieleni ajatuksilla ja kuvilla, jotka ovat kaukana Jumalan valtakunnasta, ja täyttää sydämeni tämän maailman saastalla.

Mikään hyvä ei voi seurata minua elämäni päivinä, koska TV ei anna minulle aikaa etsiä ja kysyä Jumalan tahtoa. Ja niin saan asua paholaisen saastuttamassa kodissani elämäni loppuun asti, ellen saa silmiäni auki ja tee tosi parannusta.

Kaarlo O. Syväntö


Hyökkäys televisiota vastaan!

Vietätkö sinä aikasi television ääressä? Tiedätkö väkivallan syöpyvän alitajuntaasi ja näkeväsi vuodessa satoja väkivaltakohtauksia. Tiedätkö ajattelukykysi laskevan katsoessasi televisiota? Sinusta tulee passiivisempi. Mitä sanoo Jeesus Kristus evankeliumeissa:

"Ihmisten sydämestä lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen." (Mark. 7: 21-23)

Mitä näistä kauheuksista televisio ei näytä?

Seura tekee kaltaisekseen. Hylkää televisio, äläkä tue sitä lupamaksulla. Se on aikamme epäjumala ja pilkkaa avoimesti Jeesusta, Herraa. Raamatun ilosanoma on sinua varten. Ota vastaan vapahtaja Jeesus Kristus ja saat rauhan sieluusi.

 

Traktaatti Televisio-paimen

Myllykummun Työkeskus ry
Saarikoskentie 61
29880 LEVÄSJOKI

Takaisin linkit-sivulle