HEAVY-ROCK = SAATANAN MUSIIKKIA

Kuinka niin, moni varmaan kysyy…

Rockmusiikin lyhyt historiaosa:

Rockmusiikin juuret ovat Länsi-Afrikan 1400 -luvun orjakulttuurissa. Sieltä se vietiin Länsi-Intiaan ja Amerikan Yhdysvaltojen eteläosaan. Alkukantaiset, käsin tehdyt instrumentit vaihtuivat myöhemmin klarinettiin, trumpettiin, kornettiin ja pasuunaan pianon, kitaran, banjon, bassoviulun ja rumpujen muodostaessa "rytmiryhmän".

Sitten Heavy-rockista:

Monien heavyrock-bändien musiikki antaa niin sanallista kuin sävelellisiä viitteitä satanismiin ja rock-musiikista löytyy seuraavat viisi perusteemaa:


Seksi
Huumeet
Satanismi
Kapinallisuus

Itämaiset uskonnot

Kaikki em. kuuluvat luetteloon, joka on lähtöisin itse perkeleestä. Nykyajan ihmiset kuuntelevat mielellään rock-musiikkia, ja samalla kuullen juuri noista asioista ja ei ole ihme, että tänä päivänä ihmiset tekevät rikoksia, palvovat saatanaa ja muita epäjumalia: rahaa, suuria omaisuuksia, epäjumalapatsaita jne.

Rock-musiikki tekee rokkareista jumalia, joita ihmiset sitten pitävät idoleina ja käyttävät hirvittäviä summia rahaa konserttilippuihin, levyihin ja muuhun materiaaliin, jossa on näistä rokkareista tietoa. Sitten kun bändi hajoaa, kaiken materiaalin hinnat nousevat ja tulevat vielä halutummaksi.

"Tarvittiin miestä, joka sopisi uuteen musiikkiin. Tarvittiin joku, joka olisi nuori, raju, paha ja jännittävä. Ja se joku oli entinen kirkkokuoropoika nimeltä Elvis Presley. Miljoonille ihailijoilleen Elvis oli Kuningas. Muille hän oli lähes kaiken pahan ruumiillistuma. Hän käyttäytyi ylimielisesti, aistillisesti, raivosti. Hänen sanottiin olen psykiatrin hoidossa ja käyttävän raskaasti huumeita. Kuollessaan vuonna 1977, vain 42-vuotiaana, Elvis Presley oli ansainnut 4,3 miljardia uralta, joka on osa popmusiikin historiaa." Osa ihmisistä on uskonut Elvis Presleyn olleen Jeesus, joka on tullut toisen kerran maan päälle. Elvis ei todellakaan ollut Jeesus, mutta joillakin on ollut kyseinen näkemys asiasta.

Voi tuntua vaikealta uskoa, että saatanalla on ohjelma, joka ei koske vain ihmisten elämää, vaan myös heidän musiikkiaan. Monet eivät usko edes sitä, että luciferia = saatanaa on edes olemassa. Saatana yrittää vieläkin kohottaa itsensä maailmankaikkeuden yliherruuteen keinolla millä hyvänsä.

Black Sabath on rakentanut jossakin konserteissaan alttareita Lusiferille ja Fleetwood Mac on omistanut yhtyeen konsertteja maailman noidille. Eräs nuori pappi meni Iron Maidenin konserttiin Portlandissa, Oregonissa ja kuuli, että Iron Maidenin ensimmäiset sanat olivat: "Tervetuloa Saatanan pyhättöön." Levykansioonsa "Welcome to Hell"(Tervetuloa Helvettiin) rockyhtyeen Venom on painattanut seuraavan takakansitekstin:

"Me olemme kaiken sen vallassa, joka on pahaa. Me vaadimme teidän Jumalanne kuolemaa: me syljemme neitsyttä, jota te palvotte, ja istumme herran saatanan vasemmalla puolella."

Jotkut heavyrokkarit ovat sanoneet konserteissa välispiikeissään seuraavaa: "Tänään mä etsin pientä tyttöä, jota mä voin raiskata niin kauan, että tyttö ei enää pysy jaloillaan." Tuosta näemme sen, kuinka pahoja loppujen lopuksi rokkarien ajatukset saattavat olla.

Yksitoista ihmistä tallautui kuoliaaksi, kun tuhannet kärsimättömät rockmusiikin ystävät ryntäsivät englantilaisen The Who –yhtyeen konserttiin Ohiossa, Yhdysvalloissa. Paniikki syntyi, kun loppuunmyydyn rockkonsertin pitopaikan ovet avattiin. Silminnäkijät kertoivat noin 20 000 nuoren rynnänneen ovien läpi ja tallanneen jalkoihinsa ryntäyksessä kaatuneet nuoret. Kymmenen vietiin vakavasti haavoittuneina sairaalaan. Tapahtunut ei mitenkään vaikuttanut yhtyeen esiintymiseen. The Whon laulutähti totesi "Tällaiset pikkujutut kuin muutaman ihmisen kuolema ei mitenkään kosketa meitä." Eikö tuostakin näe, kuinka "kovaksi keitettyjä" rockmuusikot ovat?

"TOSIKERTOMUS DEMONIEN VOIMASTA"

Muuan 16–vuotias poika myönsi avoimesti seurustelleensa pahojen henkien kanssa. Hän pyysi ystäväänsä eräänä päivänä valitsemaan radiosta rock-aseman. Heidän kuunnellessaan radiota, tämä pahojen henkien valtaan joutunut poika pystyi lausumaan ulkoa laulujen sanoja, joita ei ollut koskaan aiemmin edes kuullut. Kun pojalta kysyttiin, miten hän pystyi niin ihmeelliseen suoritukseen, hän vastasi, että samat pahat henget, jotka olivat hänen tuttuja, olivat olleet innoituksen antajia lauluille. Sama poika kertoi myös, että ollessaan LSD:n vaikutuksen alaisena, hän kuuli pahojen henkien laulavat joitakin niistä lauluista, jotka hän sitten myöhemmin kuuli LSD -rockryhmien levyttäminä.

"MENOLIPPU HELVETTIIN ROCKAAMALLA"

Vuonna 1984 pienessä Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevassa yhteisössä tapahtui seuraavaa:

Eräälle metsäalueelle oli yöllä kerääntynyt nuoria. Yksi heistä makasi riisuttuna kivellä rinta leikeltynä. Hänestä vuotaa verta, ja hänen silmänsä on kaivettu ulos silmäkuopista. Hän vaikeni tiedottomana muutamaa minuuttia aikaisemmin ja on mahdollisesti jo kuollut.

Eräällä pojista oli veitsi. Hän on 17–vuotias. Hän on uhrannut toverinsa saatanalle, Luciferille.

Muut näkevät kaiken kuin likaisen, tiheän ja tukahduttavan sumun läpi. Sumu kietoutuu tiiviimmin heidän ympärilleen, ja pakokauhu leijuu heidän päittensä yläpuolella saamatta kuitenkaan kunnon otetta heistä. Kaikki on muuttunut niin erilaiseksi niistä ajoista, kun he kokoontuivat kuuntelemaan uusia heavyrocklevyjä, polttamaan pilveä ja nauramaan koulunkäynnille.

"KADOTTAAKO HEAVY-MUSIIKKI"

Onko aihetta puhua jonkin musiikkisuuntauksen saatanallisuudesta? Vai luoko se entistä kielteisempää kuvaa uskovien ihmisten ahdasmielisyydestä? Mielestäni nuorisomusiikkia pitäisi seurata ja tutkia, mutta ei pidä sanoa mitä tahansa. Ilmeisiin lapsellisuuksiin ovat helluntalaispojat paikka paikoin sortuneet.

Uskon, että heavy-musiikin saatanallisuudesta on ainakin jotain perää. Jumalan ja Jeesuksen vastaisuutta heavyisit selvästi kylvävät. Monissa lauluissa ylistetään saatanaa eikä tarvitse soitella levyjä edes takaperin. Monet heavy-yhtyeiden jäsenet ovat kertoneet avoimesti yhteyksistään saatanan- palvontaan.

Eräs 16-vuotias tyttö kertoi Evijärven Nuorisoseuralle tehdystä tanssireissusta. Siellä oli soittanut eräs kotimainen heavy-bändi. Soittajat olivat kertoneet olevansa saatanan lähettiläitä ja keräävänsä nuoria saatanan valtakuntaan. Sitten he olivat pyytäneet niitä nuoria, jotka sinä iltana olivat halunneet tulla saatanan valtakuntaan, nostamaan kätensä. Käsiä oli noussut. Monet kätensä nostaneista olivat puhuneet kielillä.

Ei ole mitään epäiltävää kyseisen tanssipaikan nuorten uskonnollisest kokemuksesta kielilläpuhumisineen. Uskon kohteeksi muodostui vain saatana. Ei se ollut heidän leikkiä. Jos Jumalasta puhuminen herättää uskoa Häneen, eikö myös saatanasta puhuminen herätä uskoa tähän?

Musiikin saatanallisuuteen ollaan myös törmätty sielunhoidossa.

(Osia Pastori Esa Kallion kirjoituksesta 29.9.1986 Uusi Tie -lehdestä)

"OLEN KUULLUT TUON KAIKEN JO AIKAISEMMIN !"

Rockia käsittelevät kirjat ja luennot varoittavat sinua jatkuvasti siitä, että rock tappaa kasveja, rock vahingoittaa kuuloasi, rockin alhaiset taajuudet haittaavat sydämesi lyöntinopeutta ja aineenvaihduntaa, musiikki ohittaa aivojesi tietoiset valvontakeskukset ja rytmi herättää sinussa moraalittomia haluja. Tämän kaiken olet jo kuullut varmasti.

Mutta ehkä et ole kuullut, että kyse on loppujen lopuksi pyhyydestä. Tuota sanaa käytetään nykyisin harvoin, mutta Raamattu tekee selväksi, että kristittyjen on oltava pyhä kansa. Heidän on erottauduttava muusta maailmasta.

Kun on puhuttu huonekasveista, kuulosta ja sydämenlyönneistä, eikä pyhyydestä, aivan liian suuri osa rockkeskustelusta on keskittynyt rockin vaikutukseen ihmisiin eikä siihen, että se loukkaa Jumalaa. siksi monet ovat kiinnostuneempia siitä, mitä Jumala kenties sallii kuin siitä, miten Häntä voisi totella.

Nuorten esittämät kysymykset osoittavat usein juuri tämän. "Olisiko teidän mielestänne oikein, jos...?" Tai "Näettekö mitään väärää siinä, että...?"

Neuvojen kysyminen on aivan oikein. Mutta nämä kysymykset samoin kuin monet tyypilliset rockinvastaiset väitteet eivät osu aisian ytimeen. Tärkeintä ei ole se, mitä minä ajattelen rockista tai mitä sinä ajattelet. On kyse siitä, mitä Jumala ajattelee. Siinä on asian ydin. Tähän kysymykseen lähdekirja yrittää vastata.

Jos olet kristitty, olet pyytänyt Jumalaa ottamaan sinut iankaikkisesti kestävään suhteeseen Hänen kanssaan. Elämässäsi oli aika, jolloin tajusit, että syntisi oli loukannut Häntä. Tajusit myös, että synnin rangaistus on kuolema. Mutta Kristus kuoli maksaakseen tuon rangaistuksen, ja koska osoitit katuvasi syntiäsi ja pyysit Jumalaa hyväksymään sinut Kristuksen veren kautta, pääsit iankaikkiseen yhteyteen.

Mistä me tiedämme, että nämä asiat ovat totta? Koska Raamattu sanoo niin. Ja Raamattu sanoo myös, että sinun elämäsi piti muuttua sen jälkeen kun olet päässyt tuohon yhteyteen. Apostoli Paavali selitti tätä alkuseurakunnan kristityille Efesossa ja Roomassa: "Te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan... noudattaen lihan ja ajatuksen mielitekoja...mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas...on tehnyt meidät eläviksi Kristuksen kanssa" (Ef. 2: 2 - 5) "Samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman" (Room. 6: 4)

Uudessa elämässä vaeltaminen vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä teet. Sen pitäisi vaikuttaa pukeutumiseesi, käytökseesi, kun olet yksin tai ystävien kanssa, keskusteluihisi ja ajatuksiisi - ja myös musiikkiisi!

Mitä mieltä olet nykymusiikista? Kuinka paljon tiedät siitä? Miten ystäväsi kehottavat sinua suhtautumaan tähän musiikkiin - vai kehottavatko ollenkaan? Useimmat lukijat mahtuvat luultavasti johonkin näistä seuraavista ryhmistä:

Ryhmä 1:
Kuuntelet rockia säännöllisesti, etkä näe siinä mitään pahaa.

Ryhmä 2:
Tajuat rockin ongelmat, mutta epäilet vakavasti joidenkin arvostelujen paikkansapitävyyttä.

Ryhmä 3:
Et ole juuri lainkaan perehtynyt rockiin, ja sinun olisi vaikea keskustella siitä asiallisesti.

Lähde: Leo Meller: Rock (1986)

Tämän päivän konserteissa kuulijat huojuvat, heiluvat, huutavat sekä kirkuvat hurmoksessa, ( kohottavat kätensä ja osoittavat pikkusormi ja etusormi pystyssä, saatanan palvonta merkiä kohti taivasta ), kuin mitkäkin hihhulit kohdentaen palvontansa näihin paholaisen palvelijoihin, ( joita myös Saatanallisten herätyskokouksiksi voisi hyvällä syyllä kutsua ), heitä myös heavyrokkareiksi kutsutaan.

( Tässä viimeisessä kappaleessa, suluissa olevat sivuston ylläpitäjän lisäyksiä )

Takaperin soitettuja sanomia rock-levyiltä