10.5.2003 Sami Mattila, Hanko

JOSPA SE SITTENKIN ON TOTTA

Kaksi ystävystä keskusteli kerran innokkaasti, voisiko syntiä seurata rangaistus tulevassa elämässä. He päätyivät siihen tulokseen, ettei voinut olla mahdollista ja siis helvetti on vain tarua, eikä mitään rangaistusta ole odotettavissa rajan tuolla puolen. Jumalahan on rakkaus, eikä siis voinut tuomita omia luotujaan ikuiseen rangaistukseen.

Keskusteluun liittyi silloin eräs kristitty. Rauhallisesti, mutta painokkaasti hän sanoi: "Mutta jospa se sittenkin on totta?" Toiset vaikenivat. Nuo sanat tunkeutuivat vastustamattomalla voimalla molempien mieleen. Oli aivan kuin jumalallinen voima olisi asunut puhujassa – Jumala itse puhunut.

Jospa sittenkin on totta, että Jumala rankaisee jokaisen synnin? Kuinka silloin voit seistä Jumalan edessä? Kuinka käy sinulle silloin tuomioistuimen edessä? "Sillä Hän on säätänyt päivän, jona Hän on tuomitseva maanpiirin vanhurskaudessa sen Miehen kautta, jonka Hän on siihen määrännyt; ja Hän on antanut kaikille siitä vakuuden herättämällä Hänet kuolleista." (Ap.t 17: 31)

Jos sittenkin on totta, että helvetti on olemassa? Eräs epäilijä pilkkasi kerran: "Sanokaa, missä se on?" Vastaus oli vakava: "Siellä, missä ihminen erkanee tästä elämästä ilman Jeesusta". Sano minulle, rakas lukijani, mihin päättyy se tie, jota sinä kuljet. Raamattu sanoo: "Ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulle tuomio." (Hebr. 9: 27)

Jos sittenkin on totta, että Herra Jeesus on ainoa Vapahtaja ja että vain Hänen sijaiskärsimisensä kautta on tie avoin Jumalan luo. Kuinka silloin käy sinulle, kun työnnät Hänet pois luotasi? "Kuinka me voimme päästä pakoon, jos emme välitä tuosta niin suuresta pelastuksesta?" (Hebr. 2: 3)

Mikä on suhteesi Kristukseen? Kaikki muut kysymykset kiertyvät tämän kysymyksen ympärille. Sinun suhteestasi Häneen riippuu kaikki. Siis: mikä on suhteesi Häneen?

Jospa sittenkin on totta, että Jeesuksen Kristuksen veri, jota olet niin halveksinut, on ainoa, joka voi sinut puhdistaa? Onko Hän sinut vanhurskauttanut vai vieläkö vaellat synnissä ja näin kiiruhdat iankaikkista kadotusta kohti? "Jeesuksen Kristuksen, Hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. (1 Joh. 1: 7)

Mutta tämä niin kalliisti ostettu lunastus tulee osaksesi vain siten, että otat sen vastaan ja panet koko luottamuksesi Jeesukseen. "Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on Hän uskollinen ja vanhurskas, niin että Hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (1 Joh. 1: 7)

Jos tämä kaikki on totta, kuinka hirveätä on silloin, että sinä kuolet synteihisi! (Joh. 8: 21). Oi kiiruhda Kristuksen luo ja anna Hänen pelastaa itsesi! Sillä "joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen." (Ilm. 20: 15)

Ystäväni, usko, että se on totta! Älä enää työnnä ratkaisuasi kauemmaksi, vaan tule kaikkine synteinesi Jeesuksen luo. Jeesus ottaa vastaan syntisiä!

 

Traktaatti Jospa se sittenkin on totta

Myllykummun Työkeskus ry
Saarikoskentie 61
29880 Leväsjoki

Takaisin Linkit-sivulle