5.5.2003 Sami Mattila, HANKO

Sinä et voi olla valmis elämään, ennen kuin olet valmis kuolemaan. Pohjimmiltaan Jumala on huolestunut sinun kuolemastasi, koska "synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme" (Room. 6: 23). Jonakin päivänä sinä kuolet – siitä syystä, että sinä olet synnintekijä. Sinun syntejäsi ovat epäusko, ylpeys ja kapina Jumalaa, sinun Luojaasi vastaan.

Noin 1500 vuotta sitten Jeesus Nasaretilainen herätettiin todistavasti kuolleista. On vaikeata sanoa, kumpi oli enemmän tavallisuudesta poikkeavaa, Hänen kuolemansa ristillä vai Hänen ylösnousemuksensa. Koska kuolema on synnin seurausta, Jeesuksen ei olisi pitänyt kuolla, sillä Hän oli täysin synnitön. Syy Jeesuksen kuolemaan oli se, että meidän syntimme oli pantu Hänen päällensä. Jeesus kantoi ne ikään kuin ne olisivat olleet Hänen omiaan. Hän kärsi rangaistuksen meidän puolestamme . se oli syy Hänen kuolemaansa. Mutta kolmantena päivänä kuolemansa jälkeen Hän nousi ylös. "Kristus on noussut kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista" (1 Kor. 15: 20).

Sinun tulisi tietää, että oman kuolemasi jälkeen sinä joudut Jumalan kasvojen eteen. Tätä kutsutaan viimeiseksi tuomioksi. "Ja samoin kuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio, samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat" (Hebr. 9: 27-28). Sen tähden kaikki kuolleet, "suuret ja pienet", seisovat kerran tuomiolla Jumalan edessä tekemässä tiliä elämästään.

Sinä olet yksi niistä, jotka kerran seisovat Jumalan edessä, niin kuin minäkin. Se on hyvin kauhea ja vakava ajatus. Se on ainoa asia, millä loppujen lopuksi on merkitystä. Mikään muu ajatus, joka tällä hetkellä on mielessäsi, ei voi olla yhtä tärkeä kuin tämä kysymys: Olenko minä valmis kuolemaan?

Pelkäänpä, että et ole valmis kuolemaan. Ja on vielä yksi asia, mikä minun on kerrottava sinulle. Samoin kuin viimeinen tuomio seuraa kuolemaa, samoin iankaikkinen kadotus seuraa viimeistä tuomiota. Helvetti on paikka, jossa on loppumaton tuska.

Olen hyvin iloinen siitä, että voin kertoa sinulle, että sinun ei tarvitse mennä helvettiin. Minä en millään halua joutua sinne, mutta minä ansaitsisin sen. Olen nimittäin aivan tavallinen synnintekijä kuin kuka tahansa. Mutta minä en kuitenkaan ole matkalla kadotukseen. Olen onnellinen siitä, että voin tietää sen niin varmasti, ja kirjoitan nämä sanat sinun parhaaksesi. Sinunkaan ei tarvitse joutua kadotukseen, koska Jumalalla on sinulle tie pelastukseen. "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh. 3: 16).

Voit välttyä kadotukselta vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen nyt – tämän elämän aikana. Viimeisellä tuomiolla on liian myöhäistä tulla uskoon, sillä näkeminen ei ole uskomista. Sinä näet Hänet silloin, mutta voit uskoa Häneen nyt. Uskominen Jeesukseen on sitä, että annat Hänelle kunnian siitä, mitä Hän teki n. 1950 vuotta sitten.

Yksi asia vielä. Älä kerro tätä ainoastaan Jumalalle, vaan myös ihmisille. "Sen tähden, jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut iyhmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa (Matt. 10: 32-33)


Traktaatti Mitä on kristinusko?

takaisin Linkit-sivulle