Jumalan rauhaa !

Viime päivinä olemme täällä lintukodossamme saaneet huomata, että laittomuus lisääntyy lopunaikoina ja että maailma ja sen meno on Paholaisen vallassa. Ensimmäinen terroristi-isku on totta myös Suomessa, valitettavasti.

Mutta Raamatun kirjoitusten pohjalta tämä teko oli odotettavissa, eikä se ainakaan tosikristittyjen mielestä ollut yhtäkkinen tapahtuma kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ikävä tapaus, mutta tapahtunut mikä tapahtunut ja elämän on jatkuttava kaikesta huolimatta. Kaikella on syynsä ja seurakusensa, mutta muistakaamme, että salama iskee harvoin kaksi kertaa samaan paikkaan. Toisaalta terrorismi ei saisi lyödä minnekään, sillä näissä iskuissa kuolee yleensä naisia, lapsia ja vanhuksia, joten terroritekoon syyllistyneitä ei saisi nostaa marttyyrien jalustalle, vaan pikemminkin päättäjien olisi syytä tutkia, millainen yhteiskunta kasvattaa tällaisia lapsia, sillä hedelmistä puu tunnetaan. Ollaanko menty niin pahasti pieleen ns. vapaan kasvatuksen piirissä, että 19-vuotias ihminen on ajautunut sellaiseen umpikujaan, ettei näe muuta vaihtoehtoa, kuin räjäyttää itsensä ilmaan ostoskeskuksessa. Tämä Myyrmannin tapahtumista.

Itse olen saanut olla Jumalan armosta uskossa hieman yli kolme vuotta. Päivääkään en vaihtaisi pois. Takanani on vuosia kestänyt vankila- ja laitoskierre, joka ei ilman uskoontuloa olisi loppunut. Takanani on myös päihteiden väärinkäyttöä alkaen nuoruusvuosien liimapusseista amfetamiiniin saakka. Suonensisäisesti en ole huumeita käyttänyt, liekö syynä ollut Jumalan pelko tai jokin muu, mutta siitä olen välttynyt. Jumalan eteen minulla ei ole ollut muuta tuoda kuin syntisäkkini ja muuta ei Jumala minulta vaatinutkaan.

Laitoskierteeni tosin jatkuu mielisairaalahoitona, sillä pään selviäminen aineista ja alkoholista vaatii oman aikansa. Tautimääritykseni on skitsofrenia. Vakava sairaus, mutta sikäli helppo hoidettava minun tapauksessani, että säännöllisellä lääkityksellä pysyy kurissa ja voin elää normaalia elämää. Alkoholista ja muista aineista olen armosta päässyt eroon, tupakka tosin vielä roihuaa, mutta kukapa meistä synnitön onkaan?

Yhden kolmen kuukauden mittaisen vankilareissun joudun tässä lähikuukausina heittämään vanhojen rötösten takia, mutta sen jälkeen olen vapaa vankiloitten suhteen. Nyt olen ollut vankiloista poissa yli neljä vuotta, pisin aika sen jälkeen, kun 16-vuotiaana pojankloppina kävin tutustumiskäynnillä Nokalla. Nokastakin suunnitellaan jonkinlaista hotellia, kuulemma. Saa nähdä, miten sekin hanke edistyy...

Haluan ylistää Jumalaa siitä kaikesta hyvästä, jonka Hän on minulle suuressa laupeudessaan suonut. Toivottavasti sinäkin kuulut siihen suureen joukkoon, joka kerran Valtaistuimen edessä seisoo!

 

HENGELLINEN RUNO

Kerran keskellä murheen ja vaivan,
sain kuulla ilosanomasta taivaan.
Siksi tahdon tänään kitaraa soittaa,
ja Kristukselle sieluja voittaa.

Nyt turvata saan aina Jeesukseen,
Golgatan Kuninkaaseen iäiseen.
Hän meistä täyden hinnan maksoi ristillään,
Taivaan ikielämään.

Matkata saan Uuteen Jerusalemiin,
Taivaan Valtakunnan kaupunkiin.
Siellä kohdata saan ystävät kalliit,
sen Kristuksen veri mulle sallii.

Liityin siis Herran Armeijaan,
siitä Taivaassa täyden palkan saan.
Oi, saavu sinäkin joukkoon suureen,
Jeesus ainut tie on pelastukseen.


Nikolai P. A. Katinganniemi

Linkit-sivulle